Društvo mladih istraživača Bor
Četri decenije radoznalosti, spoznaje i stvaralaštva

B-O-R: Bolje Organizovani Resursi za zelenu ekonomiju

 

Društvo mladih istraživača iz Bora, u saradnji sa Savezom ekoloških organizacija Zelena lista Srbije i udruženjem Village, u okviru projekta B-O-R: Bolje Organizovani Resursi za zelenu ekonomiju, organizovalo je seminar za predstavnike organizacija iz sedam gradova Srbije koje čine Zelenu listu i predstavnike ekoloških organizacija iz Bora. Seminar je održan 5. i 6. oktobra 2019. u prostorijama Doma omladine Bor i motela pored Lazareve pećine u Zlotu. 

Teme o zelenoj ekonomiji, učešća građana u odlučivanju o životnoj sredini, upravljanja rudničkim otpadom i prirodnim vrednostima Bora u funkciji razvoja održivog turizma obrađene su putem prezentacija koje su prikazali Dragan Ranđelović, Toplica Marjanović i Nataša Ranđelović, kao i na terenima okoline Bora – “crne ekološke tačke” devastiranih prostora rudničkog otpada i “zelenog prstena” – očuvanih prostora prirode Lazarevog kanjona, Lazareve pećine, Brestovačke banje.

 

Aktivnosti na realizaciji projekta:

Prilozi:

Osnove-cirkularne-ekonomije – rezime.

Prezentacija Zelena ekonomija:

[embeddoc url=”http://mibor.rs/wp-content/uploads/2019/11/ZELENA-EKONOMIJA-Dragan-Ranđelović.pps” width=”300px” height=”300px” viewer=”microsoft”]
Tribina o aktuelnim ekološkim problemima Bora
Anketa građana o zelenoj ekonomiji
Seminar za domaćine u zelenom turizmu