Društvo mladih istraživača Bor
Četri decenije radoznalosti, spoznaje i stvaralaštva

 

Radionica „Održivi razvoj za sve“

 

Beogradska otvorena škola i Društvo mladih istraživača Bor u okviru projekta “Održivi razvoj za sve” organizuju radionicu o Agendi 2030, strategiji Ujedinjenih nacija za održivi razvoj, i procesu izrade lokalnog Plana razvoja, što predstavlja obavezu koja proizilazi iz Zakona o planskom sistemu Republike Srbije.

Prvi deo događaja će biti posvećen Agendi 2030 i ciljevima održivog razvoja iz oblasti životne sredine. U okviru druge i treće sesije biće obrađeno strateško planiranje na lokalnom nivou u oblasti životne sredine i uključivanje organizacija civilnog društva u taj proces. Cilj radionice jeste da osnaži organizacije civilnog društva na lokalnom nivou za učešće u procesu izrade lokalnog Plana razvoja u oblasti životne sredine, kao i za praćenje njegovog sprovođenja.

Projekat „Održivi razvoj za sve“, podržan je od vlada Švajcarske i Nemačke, a implementiran od strane Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ). Platforma „Održivi razvoj za sve“ je posvećena unapređenju sprovođenja Agende 2030 i dostizanju ciljeva održivog razvoja u Srbiji. Ovi ciljevi definisani su u od strane Ujedinjenih nacija, a države članice, među kojima ja i Srbija, preuzele su odgovornost za njihovo sprovođenje. Da bi se povećala šansa za uspeh, važno je obezbediti sprovođenje Agende 2030 na nivou jedinice lokalne samouprave, ali i omogućiti uključivanje predstavnika svih društvenih grupa kako u planiranje, tako i u sprovođenje ciljeva na lokalnom i nacionalnom nivou.

Radionica će biti održana u Medija centru u Boru, 9. jula s početkom u 10h. Događaj će biti organizovan uz primenu svih epidemioloških mera, a nošenje maski je obavezno za sve učesnike.
Zainteresovani mogu da se pridruže ovom događaju ako svoje učešće potvrdite najkasnije do srede 7. jula na mejl: draganrandjelovic1510@gmail.com.