Društvo mladih istraživača Bor
Četri decenije radoznalosti, spoznaje i stvaralaštva

U sklopu implementacije CSConnect projekta kao I u okviru Ekoloških dana Bora, UG “Village” i Foto klub “Balkan internacional” u suorganizaciji sa Društvom mladih istraživača UG “Eko baština” I Foto klubom “202” iz Zaječara , od 25-29. maja 2018, organizovali treći međunarodni foto safari pod nazivom “Dobra i loša zemlja 2018”. Preko 30 renomiranih fotografa koji se ovekovečiti naše prirodne lepote ali i destruktivne posledice ljudskog delovanja na okolinu. Učestvovali su fotografi iz Slovenije, Makedonije, Poljske, Švajcarske, Velike Britanije i Srbije. Snimanja će se odvijati na najatraktivnijim lokacijama Bora i okoline.
Foto safari je realizovan uz podršku programa CSOnnect koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA)

Pomoć u realizaciji Foto safariju pružili su Timočki klub iz Knjaževca, Timočki omladinski centar iz Zaječara, DOO Rakita Bor, Rudnik bakra Bor, Rudnik bakra Majdanpek, Narodni muzej „Zaječar”, JP Srbija šume OJ Boljevac.

Umetničke fotografije sa foto safarija biće prezentovane na izložbama u Boru, Zaječaru i Knjaževcu kao i u Sloveniji (Ljubljana) i Makedoniji (Štip) kao i preko elektronskog i papirnog kataloga.
Takođe fotografije sa foto safarije biće prezentovane na TV Bor i TV Paracin
Izveštaje sa foto safarija možete pogledati ovde:

https://rtvbor.rs/televizija/8320-počinje-treći-međunarodni-foto-safari-u-boru

http://zamedia.rs/stranice/vesti/7290/foto-safari-u-majdanpeku-i-donjem-milanovcu-ucestvuje-30-ak-fotografa-iz-raznih

Galerija fotografija na linku ispod:

http://mibor.rs/galerija/nggallery/foto-safari/Foto-safari