Društvo mladih istraživača Bor
Četri decenije radoznalosti, spoznaje i stvaralaštva

U utorak 19. aprila 2022. u prostorijama Medija centra Bor, povodom Svetskog dana planete zemlje, a u okviru programa Ekološki dani Bora 2022 i tekućeg projekata o zaštiti vazduha „Zajedno za Bor bez dima“, organizovana je tribina.
Tribina je organizovana u okviru projekta inovativnih inicijativa saradnje lokalnih samouprava i OCD u programu ACT-Zajedno za aktivno građansko društvo, uz podršku vlade Švajcarske, sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.
Organizatori su Društvo mladih istraživača Bor, u saradnji sa Gradskom upravom Bor i udruženjima Dom omladine i Alternativa.
Na tribini su razmatrana pitanja kvaliteta vazduha, Ciljeva održivog razvoja i problemi upravljana otpadom (prezentacije možete pogledati / preuzeti sa sledećih linkova):
Opredeljenja Nacionalnog programa kvaliteta vazduha i aktivnosti na donošenju Plana kvaliteta vazduha aglomeracije Bor – Dr Viša Tasić
Ciljevi održivog razvoja u oblasti zaštite vazduha i upravljanja otpadom – Dragan Ranđelović
Program upravljanja otpadom u Republici Srbiji za period 2022-2031. godine i obaveze lokalne samouprave – Ljiljana Marković Luković